6.0 Powerstroke 4x4 - 2CoolFishing
Home  |  Contact Us  |  Advertise   |   Follow:
Go Back   2CoolFishing > General Interest Forums > Trucks/Towing/Trailering Forum
Register FAQ Social Groups Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2015, 09:03 AM   #1
el dorado
Registered Users-pm+
 
el dorado's Avatar
 
Join Date: Jul 26 2010
Posts: 400
Rep Power: 11074691
el dorado has disabled reputation
6.0 Powerstroke 4x4

So, this POS again. I went to start it after not running for about a week or so. The glow plug light seemed to stay on longer than normal, then I started it. All dash lights, (wrench, ABS, etc) stay on and the tach and odometer quit working. I shut it off, then it wouldn't crank. Disconnected batteries with headlights on for an hour. Hooked back up, started up still problems with dash lights. I touched the positive terminal on the drivers battery, !#$%ing thing dies. I pulled both batts again, had O'Reilly load test the batts and one is bad. Gonna buy 2 new ones today, maybe that will fix it. Any one ever had this issue? I had rained like 3" the day before I tried this and I noticed water on the passenger side batt. Could I have shorted something out? After a 9k trip to the mechanic in August, I was hoping to be done with this @#$%$^&, but alas here I am.
el dorado is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-05-2015, 10:15 AM   #2
snapperlicious
Registered Users-pm+
 
snapperlicious's Avatar
 
Join Date: Aug 11 2009
Location: Tomball, Tx Matagorda, Tx
Age: 36
Posts: 3,807
Rep Power: 21482418
snapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Piratesnapperlicious has been promoted to Pirate
More than likely your batteries but when you get the new ones in go and get your alternator checked.
snapperlicious is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2015, 12:04 PM   #3
triton
Registered Users-pm+
 
Join Date: Mar 03 2005
Posts: 141
Rep Power: 369961
triton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Riggertriton has been promoted to the rank of Rigger
I have an 04 as well. A few years back my alternator tanked thus discharging the batteries....I do recall lots of strange things happening with the dash lights etc...prob the bad battery causing it. And yes replace as a pair.
triton is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-05-2015, 02:18 PM   #4
parrka
Registered Users-pm+
 
Join Date: Nov 17 2012
Location: Seabrook,TX
Posts: 63
Rep Power: 0
parrka is a Landlubber (+10 to -10)
I also have a 04, mine did the same thing this summer. I had replaced the batts a couple months before( always replace both at same time ) put a voltmeter on truck and alternator was not putting out. Replaced it and truck runs fine. I now have a CTS insight monitor to watch my truck better.
parrka is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2015, 08:58 PM   #5
WestEnd1
Dizzy Dorado
 
WestEnd1's Avatar
 
Join Date: Jul 26 2012
Location: Galveston
Age: 36
Posts: 684
Rep Power: 3208845
WestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to PirateWestEnd1 has been promoted to Pirate
Had something similar in my 06', ran thru a few different sets of batteries and then finally alternator was bad. Best thing I ever did was get rid of that truck over the summer. Every couple months it was always something after the whole egr stuff started
WestEnd1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-06-2015, 10:40 AM   #6
wakeupluis
Registered Users-pm+
 
Join Date: Feb 16 2006
Location: Shoreacres Tx
Age: 47
Posts: 753
Rep Power: 4462108
wakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Piratewakeupluis has been promoted to Pirate
If you have an android phone. Get the torque pro app. And get
A cheap Bluetooth 327elm obd2 connector from amazon. Of course I am assuming you don't have a method to check codes and monitor your truck. If you have an iPhone you will need an app called dashboss. It will be way more expensive. If you need the dash boss. I may know someone with a used set up. Just pm me. Good luck. Monitor your trucks sensors to see what's happening. Ford-trucks.com is a great place to look for answers
wakeupluis is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-06-2015, 01:29 PM   #7
SARDOG
Registered Users-pm+
 
Join Date: Jul 09 2006
Location: Liverpool
Age: 55
Posts: 47
Rep Power: 1580831
SARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to PirateSARDOG has been promoted to Pirate
2004 f250 6.0

Last year replaced alt. this year replace batt's. and alt. found short in the passenger seat electric controller. "unplugged" the seat connection, problem solved. It did **** me off for 3 months (only drive it about once every 2 weeks). Something to consider
SARDOG is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-06-2015, 03:40 PM   #8
cg_wilson2003
Registered Users-pm+
 
Join Date: Jun 01 2011
Location: Friendswood
Posts: 266
Rep Power: 449311
cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)cg_wilson2003 has been promoted to Gunners first mate (soon to be full share Gunner)
Quote:
Originally Posted by el dorado View Post
So, this POS again. I went to start it after not running for about a week or so. The glow plug light seemed to stay on longer than normal, then I started it. All dash lights, (wrench, ABS, etc) stay on and the tach and odometer quit working. I shut it off, then it wouldn't crank. Disconnected batteries with headlights on for an hour. Hooked back up, started up still problems with dash lights. I touched the positive terminal on the drivers battery, !#$%ing thing dies. I pulled both batts again, had O'Reilly load test the batts and one is bad. Gonna buy 2 new ones today, maybe that will fix it. Any one ever had this issue? I had rained like 3" the day before I tried this and I noticed water on the passenger side batt. Could I have shorted something out? After a 9k trip to the mechanic in August, I was hoping to be done with this @#$%$^&, but alas here I am.
If one battery is bad and the other low it might have trouble starting or maybe not at all. Especially with this colder weather.

I 2nd the suggestion of others to get something that displays real time data. The 6.0 is not a bad engine but you have to monitor what is going on. Something as simple as a bad/weak battery can kill off the FICM and possibly injectors. If you have live data you would have seen the battery going bad right when it happened.
cg_wilson2003 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-14-2015, 05:24 PM   #9
iamatt
Work to fish
 
iamatt's Avatar
 
Join Date: Aug 28 2012
Location: Rosharon, Texas
Age: 44
Posts: 2,130
Rep Power: 19673391
iamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirateiamatt has been promoted to Pirate
If you just need some batteries before you dump that POS (had an 03) there is an interstate place on 288 where you can get refurb redtop etc batteries. Sometimes they have matches other times they don't but if you just need something cheap to get yah through this spell that may be an option.

3014 Old Spanish Trail
Houston, Texas 77054
(713) 747-9970
iamatt is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 2CoolFishing forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2019
© 2013 Noreast Media, LLC | Terms of Service | Contact Us | Advertise