Service Advance Trac Warning and Light Ford F350 Diesel 4x4 - 2CoolFishing
Home  |  Contact Us  |  Advertise   |   Follow:
Go Back   2CoolFishing > General Interest Forums > Trucks/Towing/Trailering Forum
Register FAQ Social Groups Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-29-2014, 08:43 PM   #1
Hookem-Guy81
Registered Users-pm+
 
Join Date: Apr 03 2013
Age: 63
Posts: 787
Rep Power: 11282037
Hookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to Pirate
Service Advance Trac Warning and Light Ford F350 Diesel 4x4

Service Advance Trac Warning Came on when starting Truck, not even moving, pushed ok, warning went off, but Advance Trac light and the Airbag light stay illuminated. At first I could push the Advance Trac button to off then back on and the AT light and Airbag light would go off, had it in the Dealer and they were supposed to fix it but when I picked it up, the two lights were on again. I drove back to the dealer, they said they reprogrammed the computer, but while the lights were on they said the module had lost communication with the sensor. It was Black Friday around quitting time so I brought it home. Now Today, when I go to start the truck the pre-start chimes don't operate, just the lights, and then Service Advance Trac warning comes on, before truck starts, and the AT light and the Airbag light stay on and the Advance Trac button will not even work. Also, one time I turned the steering all the way to the left and the lights went off, but out in my pasture, if I turned sharp this morning while moving hay bales and the tires spun a little the light would flash on for a second but go off. But when I shifted to 4 wheel drive High the warning chimed in on the dash. Has anyone else run into this problem. I am taking it back to Dealer Tuesday.It's a 2011 Ford F350 SD, Diesel 4x4. 36,900 miles.
Hookem-Guy81 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-29-2014, 10:33 PM   #2
sleepersilverado
Registered Users-pm+
 
Join Date: Jun 27 2011
Location: Cypress, TX
Posts: 1,247
Rep Power: 13306236
sleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Piratesleepersilverado has been promoted to Pirate
I have the same truck with a random at/abs issue. I am pretty sure it is a bad sensor on one or the front wheels. Problem is it is hard to fix it when it is not acting up. Desiel mechanic said he could drive around and monitor each wheel speed but it is best to check it when the light is on.

When your light is on and you push the brake while moving does it pull you to one side?
sleepersilverado is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-29-2014, 11:53 PM   #3
Hookem-Guy81
Registered Users-pm+
 
Join Date: Apr 03 2013
Age: 63
Posts: 787
Rep Power: 11282037
Hookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to Pirate
Not that I know. I will check tomorrow. Light is on full time by the way. And so is airbag light. They both come on at same time and both go off at same time. Also, I did get the light to go off once today by turning the wheel all the way but I was not moving. Now the light is on full time. Now, recently, I was hooking up to round bales with my bale hauler and spun my wheels. Also, got stuck in the pasture and spun the wheels to get out but no luck so put it in 4 wheel drive and got out. Also, I was hauling hay and spun my wheels on some gravel trying to get on to 290 in traffic. They say that might cause a problem with the Advanced Trac per some other forums I read. Anyway, thanks for the information, will check the brake tomorrow.
Hookem-Guy81 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-30-2014, 10:15 PM   #4
Hookem-Guy81
Registered Users-pm+
 
Join Date: Apr 03 2013
Age: 63
Posts: 787
Rep Power: 11282037
Hookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to Pirate
No problems with brakes. Also let go of steering wheel (in my pasture on level ground) and the truck did not veer. Hopefully will find out Tuesday.
Hookem-Guy81 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-05-2014, 09:19 PM   #5
Hookem-Guy81
Registered Users-pm+
 
Join Date: Apr 03 2013
Age: 63
Posts: 787
Rep Power: 11282037
Hookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to PirateHookem-Guy81 has been promoted to Pirate
It was the Restraints Control Module. Evidently several different systems go to this module but it is fixed now hopefully. Was still under Safety Restraints Warranty.
Hookem-Guy81 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 2CoolFishing forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2019
© 2013 Noreast Media, LLC | Terms of Service | Contact Us | Advertise