2 Cool Fishing Forum banner

Ubezpieczenie holownicze - Sea Tow vs. Boat US

4.1K views 21 replies 16 participants last post by  Cap'nBruce  
#1 ·
Obecnie posiadam ubezpieczenie Boat US i zbliża się szybkie odnowienie. Skorzystałem z nich raz w zeszłym roku i zajęło facetowi około 4 godzin, żeby do mnie dotrzeć w West Bay z Freeport. Jestem wdzięczny, ale szukam alternatyw.

Trzymam moją łódź w zawiesiu w moim domu na dalekim zachodnim krańcu w pobliżu Sea Isle. Widzę łódź Sea Tow w West End Marina za każdym razem, gdy idę tam po benzynę, piwo, przynętę, lód itp.

100% moich rejsów/wędkowania odbywa się w West Bay (w pobliżu Sea Isle/SLP/Carancahua). Zastanawiam się nad przejściem z Boat US na Sea Tow, ponieważ facet jest dosłownie tuż obok mnie w Sea Isle.

Czy ktoś z was ma doświadczenie z oboma?

#3 ·
Moje jedyne doświadczenie z nimi... Mój kumpel i ja osiedliśmy na mieliźnie w Mud Cut, kiedy mieliśmy 15-16 lat (młodsi i głupiej). Chodzi mi o wysoko i sucho. Krótko mówiąc, TowboatUS powiedział nam, żebyśmy się odwalili. Seatow powiedział, że nie są w stanie się tam dostać, ale sprawdzali co 15 minut lub tak, żeby upewnić się, że wszystko jest w porządku i że znajdujemy rozwiązanie.

Opierając się tylko na tym, wybrałbym Sea Tow.

#8 ·
Mam ubezpieczenie Progressive. Mają dodatek do swojego planu o nazwie Sign and Glide. Dodanie go jest tanie jak barszcz. Zasadniczo współpracują z lokalnymi usługami. Korzystałem z nich w zeszłym roku w POC w Memorial Day. Skontaktowanie się z pomocą drogową zajęło 30 minut. Łódź Sea Tow była na miejscu w ciągu półtorej godziny. Odholował mnie do Froggies i posadził prosto na doku gładko jak masło. Byłem bardzo zadowolony.

#9 ·
Mam ubezpieczenie Progressive. Mają dodatek do swojego planu o nazwie Sign and Glide. Dodanie go jest tanie jak barszcz. Zasadniczo współpracują z lokalnymi usługami. Korzystałem z nich w zeszłym roku w POC w Memorial Day. Skontaktowanie się z firmą holowniczą zajęło 30 minut. Łódź Sea Tow była na miejscu w ciągu półtorej godziny. Zholował mnie do Froggies i postawił mnie prosto na doku gładko jak masło. Byłem bardzo zadowolony.
Mam to samo w mojej polisie Progressive, po przeczytaniu tego, może będę mógł porzucić SeaTow.

#10 ·
SSST, Zadziałało tak, jak powinno. ŻADNEGO RACHUNKU do zapłacenia. Zabrano mnie z Grass Island. Jedynym warunkiem jest to, że łódź musi unosić się na wysokim przypływie. Nie wyciągną cię z własnej głupoty. LOL. Ponieważ po raz pierwszy korzystałem z polisy holowniczej, nie byłem pewien, jak to działa. Bardzo zadowolony. Obejmuje również łódź na przyczepie na poboczu. Musisz zarejestrować łódź w Sign and Glide. Numer TX i kilka zdjęć. ŁATWE. Znowu pieniądze i czas dobrze wydane.

#12 ·
To zależy od operatora, czy Sea Tow czy Boat US........Lokalizacja firmy holowniczej w stosunku do miejsca, w którym łowisz, jest jednym z głównych czynników, innym czynnikiem jest to, ile łodzi obsługuje firma holownicza. Niektóre firmy mają tylko jedną lub dwie łodzie, niektóre mają kilka, łodzie zatokowe, łodzie powietrzne i łodzie offshore. Kolejnym czynnikiem jest to, ilu kapitanów łodzi ma firma. Zapytanie wędkarzy, którą firmę wolą, to tylko pierwszy krok w procesie wyboru ubezpieczenia, które chcesz kupić, spójrz na firmę i podejmij świadomą decyzję.

#13 ·
Miałem podpisaną umowę i pływałem z Boat US w Port Isabel, ale rezygnuję z polisy Progressive, więc teraz będę miał tylko Boat US. Nigdy z żadnego z nich nie korzystałem, ale powiedziano mi, że jako członek Sea Tow lub Boat US masz pierwszeństwo przed innymi usługami w przypadku, gdy nie mają dostępnej łodzi. Sea Tow nie ma w Port Mansfield i na południe, więc Boat US był jedyną opcją, jestem teraz w Port A, więc zamierzam przyjrzeć się obu. Polecam ubezpieczenie w każdym razie.

#14 ·
Kiedy musiałem skorzystać z SeaTow, zadzwoniłem do nich i odebrali za drugim razem. Podałem im moje współrzędne GPS z mojego Garmina. Dyspozytor powiedział, że będą za 45 minut, a kapitan zadzwoni, gdy będzie w drodze. Wszystko poszło gładko. Plus ciekawe spotkanie.

Byłem mocno przyciśnięty do brzegu w ~12" czekoladowej wody w ICW, z silnikiem podniesionym do góry i trzymając się z dala od ruchu. Potem przychodzi potlicker i kotwiczy w pobliżu mnie przy brzegu i opuszcza linki. Musiał pomyśleć, że jestem na nich. Uśmiechnąłem się i pomachałem, bez linek w wodzie i chillując. Może po prostu chcieli towarzystwa. Odeszli, zanim przybył SeaTow.

#17 ·
Idź z Sea Tow. Mam ich od lat. Wyciągnęli moją łódź z mielizny w SLP. Wiele problemów z przyczepą. W rzeczywistości wymienili trzy opony i jedną piastę, gdy łożysko się zepsuło. Czasami to trochę trwa, ale przynajmniej często dzwonią, aby Cię informować. Tamtego razu było około 23:00 i skończyło się na tym, że wysłali dwie ekipy, które spieszyły się, aby upewnić się, że się mną zaopiekowano.