2 Cool Fishing Forum banner

Sieć FAD Hiltona w Teksasie

16K views 67 replies 31 participants last post by  SKIPJACKSLAYER  
#1 ·
Witajcie wszyscy,
Planujemy rozmieszczenie 14 boi głębinowych w sieci FAD Hilton's Texas w połowie stycznia!
Rozciągają się one na 160 nm między FAD 1 a FAD 14 i zapewnią więcej opcji dla teksańskich wędkarzy bluewater, a także zbliżą łowiska bluewater do łodzi czarterowych i konsol centralnych.
Współpracujemy z Gulf Research Institute for Highly Migratory Species z Texas A&M Galveston i wdrażamy instrumenty naukowe na wybranych FAD (podwodne kamery poklatkowe i transpondery akustyczne) i wprowadziliśmy niezbędne poprawki, aby pomieścić te instrumenty. Będziemy publikować zdjęcia z kamer poklatkowych i inne istotne informacje na stronie internetowej www.TexasFads.com.
Pozdrawiam,
Tom

#7 ·
Mimo że cieszę się, że to wchodzi, to nie do końca to, co jest na Florydzie i czy możemy dostać coś bliżej. Chociaż zabrałem swojego dzika 50 mil dalej, to nie jest to powszechne, ponieważ nie ma 30 stóp plus. Dodam lokalizacje i jeśli warunki będą odpowiednie... View attachment 4665797
Regularnie wypływam swoim 26-stopowym statkiem na 75 mil. Jestem super podekscytowany

#10 ·
Wprowadzono współrzędne i wygląda na to, że FAD będą znajdować się 80-85 mil od wybrzeża od molo Freeport i rozciągać się na przestrzeni 20,5 mili od jednego końca do drugiego. Zostaną również umieszczone na głębokości 1300 stóp, chyba że nieprawidłowo wprowadziłem współrzędne.

Nigdy nie łowiłem na takich rzeczach, ale nie wydaje się, żeby było tam dużo struktury, poza dużą boją i długim łańcuchem. Jak dobrze utrzymałyby ryby pelagiczne?

#19 ·
Wow! To wspaniała wiadomość. Śledziłem kilka innych postów na temat waszych wysiłków, aby je wdrożyć i jestem bardzo podekscytowany, widząc je w akcji! Dziękuję za cały poświęcony czas i $$$ wydane na poprawę doświadczenia pelagicznego błękitnych wód dla naszego wybrzeża w Teksasie! Moim zdaniem wielkie zwycięstwo! Nie mogę się doczekać, aż je złowię.

#22 ·
Uważam, że kamery służą do obserwacji aktywności podwodnej, a nie łodzi na powierzchni - nie jestem pewien
Będziemy mieli kamery na szczycie wszystkich boi, a wybrane FAD będą miały podwodne kamery poklatkowe, aby robić zdjęcia ryb, które tam są. Wiadomość musi brzmieć ABSOLUTNIE NIE!, jeśli widzisz, że twój kapitan chce się przywiązać. Jeśli zerwą się z powodu Googans przywiązujących się, nie zostaną wymienione - ten projekt jest w 100% finansowany prywatnie.

#27 ·
Istnieje przepis USCG, który określa grzywnę. Nie jestem prawnikiem, ale myślę, że jeśli można przedstawić wizualny dowód (taki jak zdjęcie z godziną/datą) łodzi przywiązanej do FAD, to USCG mogłaby wyegzekwować grzywnę. Kolejną kwestią do rozważenia jest to, że te FAD zostały sfinansowane przez darczyńców, którzy zakupili prawa do nazwy za dziesiątki tysięcy dolarów - myślę, że mogą również mieć roszczenie, jeśli ktoś zerwie cumy, przywiązując się. Po prostu nie wiążcie się, ludzie. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku!

#29 ·
Tom Hilton przez wiele lat prowadził niesamowite działania mające na celu ochronę i ulepszanie rybołówstwa, z którego wszyscy korzystamy. Dziękuję Tom za uczynienie oceanu lepszym miejscem.
Po raz pierwszy spotkałem Toma w NASA Hilton w 2018 roku, kiedy TPWD zorganizowało pierwsze publiczne przesłuchanie w sprawie rozszerzenia trzydniowego sezonu na lucjana. Jest jednym z nielicznych, którzy naprawdę o nas walczą. Wszyscy musimy go poprzeć i poprzeć ten projekt.

#30 ·
Popieram ten projekt w 100% i wspierałem go od samego początku (i tak, nawet włożyłem w to swoje pieniądze). Uważam, że oczekiwanie od USCG, że będzie pilnować każdego, kto cumuje do FAD, jak ochroniarz w centrum handlowym, jest nierozsądne. To my, rybacy, musimy dopilnować, aby nikt się do niego nie cumował. Musimy robić/używać zdjęć, aby zgłaszać tych, którzy nie przestrzegają zasad/prawa, aby mogli zostać ukarani grzywną. Musimy używać radia, aby przypominać ludziom, że to nie są boje cumownicze. To my musimy edukować tych, którzy będą korzystać z FAD.

#33 ·
Chciałem tylko poświęcić chwilę, aby wyrazić najgłębsze podziękowania dla Toma Hiltona za jego niesamowite wysiłki w poprawie możliwości wędkarskich u wybrzeży Teksasu. To naprawdę inspirujące widzieć kogoś tak oddanego poprawie środowiska morskiego i doświadczeń wędkarskich dla innych i jest jasne, że w te projekty włożono ogromną ilość czasu, wysiłku i zasobów.

Od sztucznych raf bliżej brzegu po nowo rozmieszczone FAD na morzu w pobliżu szelfu kontynentalnego, wpływ tych inicjatyw jest po prostu niezwykły. W szczególności te FAD stanowią monumentalne przedsięwzięcie - wymagające szerokich zatwierdzeń, planowania i koordynacji z agencjami rządowymi, takimi jak USCG (lub inne). Nie można przecenić wysiłku, jaki musiał być włożony w uruchomienie tego projektu.

Fakt, że jest to w 100% finansowane prywatnie, tylko wzmacnia mój podziw. Pomiędzy kosztami projektowania boi, materiałów, produkcji i systemów cumowniczych - nie wspominając o dodatkowych złożonościach komunikacji elektronicznej, kamer podwodnych i nadzoru powierzchniowego - jasne jest, że ten projekt wymagał niesamowitego poziomu poświęcenia, kreatywności i wytrwałości. A teraz, na etapie wdrażania, mogę sobie tylko wyobrazić, jak trudna i czasochłonna musi być również ta faza.

Tom, Twoje zaangażowanie w społeczność wędkarską i ekosystem morski jest po prostu niezwykłe. Twoja praca już przyniosła znaczącą różnicę, a te nowe FAD niewątpliwie stworzą jeszcze więcej możliwości dla wędkarzy, wspierając jednocześnie ekosystem morski. W imieniu własnym i, jestem pewien, wielu innych w tej społeczności: Dziękuję za Twoją wizję, ciężką pracę i hojność w realizacji tych projektów.

Jesteśmy Ci winni wdzięczność za wszystko, co zrobiłeś, aby poprawić sport i środowisko, które kochamy.

#34 ·
Chciałem tylko poświęcić chwilę, aby wyrazić najgłębsze podziękowania dla Toma Hiltona za jego niesamowite wysiłki w poprawie możliwości wędkarskich u wybrzeży Teksasu. To naprawdę inspirujące widzieć kogoś tak oddanego poprawie środowiska morskiego i doświadczeń wędkarskich dla innych i jest jasne, że ogromna ilość czasu, wysiłku i zasobów została włożona w te projekty.

Od sztucznych raf bliżej brzegu po nowo rozmieszczone przybrzeżne FAD w pobliżu szelfu kontynentalnego, wpływ tych inicjatyw jest po prostu niezwykły. W szczególności te FAD stanowią monumentalne przedsięwzięcie - wymagające obszernych zatwierdzeń, planowania i koordynacji z agencjami rządowymi, takimi jak USCG (lub inne). Nie można przecenić ogromnego wysiłku, jaki musiał zostać włożony w uruchomienie tego projektu.

Fakt, że jest to w 100% finansowane prywatnie, tylko wzmacnia mój podziw. Pomiędzy kosztami projektowania boi, materiałów, produkcji i systemów cumowniczych - nie wspominając o dodatkowych złożonościach komunikacji elektronicznej, kamer podwodnych i nadzoru powierzchniowego - jasne jest, że ten projekt wymagał niesamowitego poziomu poświęcenia, kreatywności i wytrwałości. A teraz, na etapie wdrażania, mogę sobie tylko wyobrazić, jak trudna i czasochłonna musi być również ta faza.

Tom, Twoje zaangażowanie w społeczność wędkarską i ekosystem morski jest po prostu niezwykłe. Twoja praca już przyniosła znaczącą różnicę, a te nowe FAD niewątpliwie stworzą jeszcze więcej możliwości dla wędkarzy, wspierając jednocześnie ekosystem przybrzeżny. W imieniu własnym i, jestem pewien, wielu innych w tej społeczności: Dziękuję za Twoją wizję, ciężką pracę i hojność w realizacji tych projektów.

Jesteśmy Ci winni wdzięczność za wszystko, co zrobiłeś, aby poprawić sport i środowisko, które kochamy.
Wow! Dziękuję bardzo - to doceniam.
Ten projekt nie mógłby się wydarzyć bez wsparcia i zasobów wniesionych przez Houston Big Game Fishing Club i wielu darczyńców, którzy zainwestowali w ten projekt.
Wszystkiego dobrego,
Tom

#37 ·
dostałem dziś wiadomość, że niektóre z FAD zostały rozmieszczone, a reszta jest w trakcie - wspaniała wiadomość
Mieliśmy opóźnienie z powodu awarii sprzętu w zeszłym tygodniu, ale na chwilę obecną FAD 1-10 zostały rozmieszczone i spodziewam się, że pozostałe 4 zostaną rozmieszczone dzisiaj!
Pozdrawiam,
Tom Hilton
www.HiltonsOffshore.com

#48 ·
Jakieś zdjęcia z FADów już są? Nad czy pod wodą?
Kilka tygodni temu trollowaliśmy FADy 12-14. Ładne mahi i kilka wahoo w rozmiarze szkolnym kręciło się w pobliżu. Zablokowaliśmy miejsce w pobliżu FAD i widzieliśmy sporą ilość ryb przynętowych kręcących się wokół łańcuchów. Prawdopodobnie następnym razem, gdy wyjdziemy, będziemy na to polować z włócznią.
Image

Image